SULO NEDERLAND BV neemt balenpers-activiteiten Orwak van TOMRA Systems BV

SULO NEDERLAND BV heeft vandaag bekendgemaakt dat de organisatie de balenpers-activiteiten onder de merknaam Orwak overneemt van TOMRA Systems BV per 1 augustus 2022. Dit zijn SULO en TOMRA overeengekomen.

 

Onder de vleugels van SULO blijft Orwak zich richten op de productie, verkoop en service van afval- en balenpersen, terwijl TOMRA zich toelegt op de activiteiten op het gebied van emballage-inname.

 

Orwak heeft sinds de oprichting in 1978 een pioniersrol vervuld in de productie van afval- en balenpersen. Na verschillende eigenaren te hebben gehad tijdens de ontwikkelingsfase, werd het bedrijf in 2004 overgenomen door TOMRA. In de daaropvolgende jaren veranderde TOMRA van strategie, wat weinig ruimte liet voor de strategische plannen van Orwak. Daarom besloot TOMRA het bedrijf te verkopen aan San Sac, dat eigendom was van Accent Equity.

 

De Nederlandse vestiging, TOMRA Systems BV, bleef opereren als distributeur. Op 9 januari 2020 werd San Sac overgenomen door SULO, die haar wensen uitsprak om de activiteiten van Orwak in de Benelux zelf te gaan vervullen. Zo verstevigt SULO zijn positie in Nederland om naast de business van verkoop en service op 2-wiel containers, 4-wielcontainers, afvalbakken, ondergrondse systemen, ... ook de balenpersen in verkoop, verhuur en service te integreren vanaf 1/8/2022.

alt : External Link