Molok sluit zich aan bij de SULO GROUP

 

Molok, een pionier in de afvalverwerkingsindustrie in meer dan 40 landen, vindt een nieuw thuis in een overname en sluit zich aan bij SULO, de wereldwijde leider in afvalverwerking, en de SULO productfamilie.

 

Molok Ltd, de oorspronkelijke ontwikkelaar en pionier van semi-ondergrondse afvaloplossingen, is een succesverhaal dat, onder het eigendom van private equity investeerder Vaaka Partners, in de afgelopen zeven jaar is uitgebreid naar meer dan 40 landen en duurzaamheid tot een strategische hoeksteen van het bedrijf heeft gemaakt. Nu is het tijd voor Molok om naar de volgende fase van zijn groei te gaan. Molok neemt SULO, wereldwijd marktleider in afvaloplossingen, over. In de transactie neemt SULO het volledige aandelenkapitaal van Molok over. Het hoofdkantoor van Molok blijft in Nokia, Finland.

#kringloopeconomie #afvalbeheer #duurzaamheid

 

Iedereen in Finland kent Molok. De naam van het bedrijf is synoniem geworden voor alle gedeeltelijk ondergrondse afvaloplossingen - inclusief die van concurrenten. Het idee voor Molok containers ontstond in het begin van de jaren 1990, toen Veikko Salli, toen een hotel- en restauranteigenaar, zich afvroeg hoe hij het afvalbeheer op de binnenplaats van zijn bedrijf kon verbeteren om het schoner en hygiënischer te maken.

 

Molok was de eerste ter wereld die semi-ondergrondse afvaloplossingen ontwikkelde, maar de vraag naar deze oplossingen verspreidde zich en het bedrijf groeide. De private equity investeerder Vaaka Partners werd in 2016 meerderheidsaandeelhouder van Molok. Sindsdien heeft Molok zijn managementteam geprofessionaliseerd, zijn producten winstgevend verkocht in meer dan 40 landen en duurzaamheid tot een strategische hoeksteen van zijn algemene strategie gemaakt. In 2022 groeide de omzet van het bedrijf met 25%, met een omzet van €29 miljoen.

Aucun texte alternatif pour cette image
Jarkko Murtoaro, lead partner Bij Vaaka Partners

"Dit is een succesvolle reis geweest. Samen hebben we de activiteiten van Molok geprofessionaliseerd, de nadruk gelegd op duurzaamheid en een sterke basis gelegd voor verdere internationale groei. Nu is het een natuurlijke fase in de levenscyclus van het bedrijf om over te gaan naar de volgende eigenaar, wiens portfolio sterker zal zijn met Molok's oplossingen en waar dit Finse succesverhaal zeker in goede handen is," zegt Mr. Jarkko Murtoaro, lead partner bij Vaaka Partners.

 

De overname zal Molok in staat stellen om internationaal verder uit te breiden door middel van gedeelde expertise, terwijl ook gebruik wordt gemaakt van SULO's distributienetwerk in Europa en daarbuiten - SULO zal ook haar positie in vrijwillige depots versterken, met name in Noord-Europa waar Molok sterk is.

 

Het bedrijf en de missie van Molok kunnen het best worden omschreven door voortdurend de behoeften van klanten te identificeren en het productassortiment aan te passen om aan deze behoeften te voldoen. Dit zal in de toekomst nog meer het geval zijn nu Molok zich door deze overname bij de internationale SULO productfamilie voegt. De nieuwe eigenaar zal de positie van Molok in de markt voor afvaloplossingen aanzienlijk versterken.

Aucun texte alternatif pour cette image
Marko Penttinen, CEO - Molok

"We zien hier een sterk wederzijds voordeel: Molok zal nu in staat zijn om verder uit te breiden naar nieuwe markten door middel van SULO's verkoopnetwerk, en op dezelfde manier zal Molok in staat zijn om SULO een voet aan de grond te geven in bepaalde markten waar we al sterk zijn, in het bijzonder in de landen van Noord-Europa. Dit stelt beide klanten in staat om een breder pakket te krijgen van één sterke speler" zegt de heer Marko Penttinen, CEO van Molok.

 

Jean-Marie Vaissaire, CEO van de SULO Groep, verwelkomt Molok in de SULO productfamilie en stelt dat Molok een van de toonaangevende merken van SULO zal worden.

Aucun texte alternatif pour cette image
Jean-Marie Vaissaire, CEO - SULO Group

"Door vandaag de krachten te bundelen met Molok, een pionier en internationale leverancier van semi-ondergrondse oplossingen die zeer herkenbaar zijn voor gebruikers, bevestigt SULO haar bereidheid om te groeien en oplossingen toe te voegen voor haar klanten. Onze visie "CREATING SOLUTIONS FOR TODAY´S WASTE TO BE TOMORROW´S RESOURCE" kan niet beter worden geïllustreerd dan door de innovatieve oplossingen van Molok. Molok wordt nu een van de belangrijkste merken van SULO en zal haar expertise en aanwezigheid verder uitbouwen door gebruik te maken van de synergie van de bestaande vrijwillige SULO-activiteiten en de SULO-distributienetwerken in Europa en daarbuiten. We verwelkomen vandaag in SULO al onze nieuwe collega's en een bewezen management team onder leiding van Marko Penttinen" zegt de heer Jean-Marie Vaissaire, SULO Group CEO.

 

Over Molok

Molok is wereldwijd marktleider in semi-ondergrondse afvalcontainers. In meer dan 30 jaar heeft het bedrijf meer dan 190.000 containers geïnstalleerd in meer dan 45 landen. Het hoofdkantoor en de productie van Molok Oy zijn gevestigd in Nokia, Finland. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2022 ongeveer 30 miljoen euro en het heeft 77 mensen in vaste dienst. Voor meer informatie over Molok: www.molok.com

www.molok.com

alt : External Link