U bent hier:

SULO Internationaal

SULO Internationaal

Oprichting

Meester-slotenmaker Fritz Steuber, oprichter van SULO Umwelttechnik in 1892, had nooit kunnen vermoeden dat zijn bedrijf, met als vestigingsplaats Herford – Duitsland, ruim 100 jaar later marktleider in zijn branche zou zijn. In Herford is sinds 1927 ook de industriële tak van SULO gevestigd. De fabriek waar stalen vaten gemaakt worden, is in 2010 compleet vernieuwd. Ultramodern met gevoel voor traditie.

SULO  produceert ondermeer afvalcontainers, identificatie- en weegsystemen en ondergrondse afvalsystemen.

De jaren '60 en '70

SULO start in 1960 als een van de eersten met de productie van stalen afvalemmers. Drie jaar later neemt Jacob Altvater, specialist in afvalinzameling, SULO over.

In 1972 ontwikkelt en verkoopt SULO de eerste kunststof afvalcontainers.

De jaren '90

Begin jaren negentig komt hier de ontwikkeling van identificatie- en weegsystemen bij. In 1995 leidt dit tot de oprichting van Envicomp Entsorgungsysteme GmbH. SULO ontwikkelt zich hiermee tot een van de grootste spelers op de markt.

Marktleider

In 2007 volgt overname door Plastic Omnium SA. Hiermee wordt Plastic Omnium/SULO wereldwijd de onbetwiste marktleider in afvalcontainers.  

Duurzaam ondernemen

Ons bedrijf richt zich op duurzaam ondernemen. Wij doen niet alleen het hoognodige, wij streven naar het maximale op het gebied van duurzaamheid. Het koelwater van de kunststof persmachines in de fabriek gebruiken we bijvoorbeeld om ons kantoorgebouw te verwarmen.  We beschikken over de meest geavanceerde machines die elk jaar meer dan 2 miljoen kunststof afvalcontainers produceren.

Door een uniek logistiek concept bedraagt de doorlooptijd tussen aanvraag en aflevering meestal niet meer dan 3 weken. Het transport in de fabriek en in het bijbehorende unieke magazijn is dan ook volledig geautomatiseerd. Onbemande voertuigen vervoeren de goederen op het juiste tijdstip naar de juiste locatie.

Onze fabriek is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd en alle 2- en 4-wiel containers zijn voorzien van het RAL GZ-keurmerk (zie kwaliteit & duurzaamheid). De eigen transportonderneming Westfalia Intralog regelt alle externe transporten over de hele wereld. SULO klanten bevinden zich immers overal!

 


SULO_international.jpg

Klik op de foto om SULO international te bezoeken