U bent hier:

Duurzaam ondernemen

Wat maakt SULO duurzaam? Alles!

De productie

Al bij de productie van de minicontainers staan milieu en duurzaamheid, naast veiligheid, hoog in het vaandel. Zo heeft SULO op haar terrein een gesloten watersysteem tussen de fabriek en haar kantoren. Het koelwater afkomstig van de productie, wordt gebruikt als verwarmingswater in de kantoren. Een unieke combinatie die het milieu ontziet en energiebeheer eenvoudig, goedkoop en duurzaam maakt.

Het gebruik

Duurzaam wil ook zeggen dat producten lang moeten meegaan. Een snelle vervanging is slecht voor het milieu. SULO is gericht op constante kwaliteitsverbetering. Niet voor niets hebben alle containers van SULO het RAL GZ 951/1 keurmerk. Deze kwalificatie garandeert een zeer hoge kwaliteit van het geleverde product. SULO biedt dan ook 60 maanden fabrieksgarantie op de geleverde containers. 

Levering

SULO heeft haar producten zo afgestemd dat ze optimaal verladen kunnen worden. In samenwerking met Westfalia, SULO’s eigen transportonderneming, zijn containers en transportmiddelen optimaal op elkaar afgestemd. Containers worden tot  11 hoog gestapeld voor effectief  transport. Doordat transport en productie zich op dezelfde plek bevinden, is er geen onnodige CO2-uitstoot door voorrijdkilometers. Alle voertuigen zijn voorzien van Euro 5 motoren. Dit betekent dat de wagens minder schadelijke stoffen uitstoten. Kortom: minder vaak, minder vies.

Inname van oude containers

De containers van SULO zijn 100% recyclebaar. Het recyclen doen we zelf. Wij hebben hiervoor een afdeling ingericht die kunststof producten na de technische levensduur inneemt en op een verantwoorde manier hergebruikt. 

Er zijn bedrijven actief die de oude containers opkopen en doorverkopen aan bijvoorbeeld Oostbloklanden. Dit komt het milieu zeker niet ten goede en is ook alles behalve duurzaam. SULO geeft er de voorkeur aan de wat oudere containers in Nederland te laten vermalen, het granulaat terug te brengen naar haar eigen fabriek en daar weer een hoogwaardig product te bouwen met gebruik van dit re-granulaat. Zo kan de container weer terug in de originele productcyclus, inclusief garantie en een RAL GZ 951/1 keurmerk. Wij hebben uw medewerking nodig bij het terugnemen van containers voor recycling. Alleen dan kunnen wij ons streven naar optimale duurzaamheid zo goed mogelijk uitvoeren.

Het uitzetten van de containers

SULO werkt al jaren samen met een vaste onderaannemer die gespecialiseerd is in het uitzetten en innemen van onze containers. De containers worden snel en efficiënt uitgezet, waarbij geen kilometer teveel gereden wordt.  Ook hier veel aandacht voor het milieu. Afvalstoffen worden tot een minimum beperkt, evenals de CO2-uitstoot.

100% gerecyclede container

SULO werkt ondermeer met van Gansewinkel aan een 100% gerecyclede container. Dit houdt in dat alle gebruikte materialen na hun economische levensduur als minicontainer, nuttig kunnen worden ingezet in een nieuwe minicontainer. Hierbij mag geen kwaliteitsverlies optreden en dienen de restproducten hergebruikt te kunnen worden of milieuneutraal te zijn. Onlangs heeft de luchthaven Schiphol de afvalinzameling op dit principe gegund aan van Gansewinkel. Ook SULO als vaste partner van van Gansewinkel draagt hieraan een steentje bij door een 100% gerecyclede container te produceren en te leveren, geproduceerd uit eigen oude containers.